WC deur met glas | Waarom niet?

Het kleinste kamertje is en blijft een privévertrek in elk huis. Ik ken maar weinig mensen die niet op hun privacy gesteld zijn als zij op het toilet zitten. Niet in elk huis kan je echt spreken over een echt kamertje. Soms is de oppervlakte zo klein dat je bijna een claustrofobische aanval krijgt en anders op zijn minst je benen niet kwijt kan waardoor je knieën tegen de muur worden gedrukt.  Met andere woorden, je zit niet echt op een troon zoals sommige andere Nederlanders. Toch is het een ruimte wat je niet kan en wilt missen in jouw huis dus zal je er het beste van moeten maken.

blog-wc-deur-cando

* CanDo Cardiff met glas-in-lood model Prestige

Wat kan je dan het beste doen? Hou de ruimte licht van kleur, als je van een kleurtje houdt schilder de muren dan niet helemaal tot aan het plafond maar stop zo een 30 centimeter voor het plafond. Dit geeft een ruimer effect.

blog-wc-deur-matglas

* Mat en satijnglas hebben dezelfde uitstraling.

Om het lichter te maken kan je het beste kiezen voor een wc deur met een raam. Nu zie ik je meteen denken… een raam? En hoe zit het dan met mijn privacy waar we het net zo nadrukkelijk over hadden net? Ontspan! Ik bedoel natuurlijk een raam in het bovenste deel van de deur. Dit zorgt voor een natuurlijke lichtval wat de ruimte wederom lichter maakt. Het raam kan van matglas zoals de afbeelding hierboven worden gemaakt maar ook van een niet doorschijnend glas en lood. Het matglas is prima te combineren bij een strak modern interieur en het glas in lood staat fantastisch in een trendy beach of avant garde interieur.

wc-deur-svedex

* Svedex Elite AE 25 Satijnglas

Houdt bij het kiezen van een toiletdeur rekening met de andere binnendeuren waar de ruimte in uitkomt. Vaak zijn er meerdere deuren in een hal die uitkomen in verschillende ruimtes. Als je een keuze maakt voor een raam in de toiletdeur kan je bijpassende deuren kiezen die toch anders zijn ingedeeld. Zo kan je kiezen voor een toiletdeur met een raam, de deur naast het toilet van de voorraadkast is in de zelfde style maar heeft dichte panelen en de deur naar de huiskamer kan dan bijvoorbeeld voorzien zijn met meerdere glaspanelen, allemaal van dezelfde serie en dus mooi op elkaar afgepast.

wc garnituur
De deuren zijn pas echt mooi afgewerkt als ze zijn voorzien van mooi hang en sluitwerk. Door het juiste deurbeslag te gebruiken zorg je ervoor dat jouw deuren de allure uitstralen waar jij voor kiest. Modern, romantisch, chic of causale, welke stijl jij ook mooi vindt, je kan het laten terugkomen in jouw huis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s