Na de verbouwing…

Zoals ik al eerder aan heb gegeven zijn we momenteel aan het verbouwen. Ik klaag absoluut niet, begrijp mij niet verkeerd maar ik mis de gezelligheid van bloemen in huis. Niet handig om nu overal gevulde vazen neer te zetten tijdens het zagen, spijkeren, tillen, duwen, afbreken en weer opbouwen maar de geuren en kleuren van een verse bos bloemen maken mij nu eenmaal erg blij. Een van de compromissen die ik moest sluiten om ons huis fantastisch op te knappen. Alleen bruikbare zaken laten we staan, de rest zetten we voorlopig achter de deuren van onze nieuwe schuifdeurkast. We zitten nu dus in de uitvoerende fase. Niks gezelligheid, puur en alleen praktisch denken. De mannenfase is dat in ons huis. Ik ben niet praktisch en heb vooralsnog geen enkele intentie om het ooit te worden.

* Onze prachtige nieuwe schuifdeurkast

Dus al mijn, in zijn ogen, onzinnigheden  waar-een-mens-best-van-buiten-kan staan nu in mijn nieuwe kast… ik heb voor die schuifdeurkast gelukkig al een heel ander plan maar dat deel ik later wel met hem, laat hem nu nog maar lekker doorgaan met klussen is een leeg-ogend huis. Omdat de kast nu zelf letterlijk ingebouwd is doordat er van alles en nog wat voorstaat zal ik de foto uit de kastenshowroom plaatsen bij dit blog. Tijdens de grand final, de onthulling van het huis, zal ik de echte foto er bij zetten. Zo ontzetten veel opbergruimte in die kast! Wat ik er nog meer zo leuk aan vind is dat de indeling van de kast een soort van vrouwenkant heeft en een mannenkant. Mijn kant heeft veel laatjes en vakjes en zelfs laatjes MET vakjes, die van hem ziet er uit als een soort van kabouterflat, allemaal vakjes om kleding en spullen in op te bergen, het ene vak is groter dan het andere maar dat is dan het enige verschil aan “zijn” kant. Mijn kant is zo leuk!!

Ik dwaal weer af merk ik. De bloemen die ik mis zijn vooral de sterk geurende bloemen. Ik word echt blij als ik ons huis binnen loop en de geur van de witte lelie of de blauwe hyacint mij tegemoet komt. Ik ben er echt van overtuigd dat geuren, kleuren en geluiden een mens positief kunnen beïnvloeden. Rozen vind ik ook prachtig, ik hou vooral van vooraf ongemengde bossen. Ik ben niet het type voor een benzinepomp-bos. Ik hou wel van verschillende hoogtes van de takken en het zelf mengen van verschillende bloemen. Een glazen vaas is voor mij vanzelfsprekend. Je kan er dan allerlei leuke dingen in doen om het geheel nog mooier te maken, een vaas in een vaas, knikkers, kleine voorwerpen etctecetc. Na de verbouwing kan ik dat gelukkig weer doen, ik begin een beetje op mijn oma te lijken… herhalen herhalen herhalen… bijna al mijn zinnen beginnen of eindigen met: na de verbouwing…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s