Vloerverwarming

Misschien een raar onderwerp nu Nederland aan de vooravond van een warmtefront zit…. maar… Ik vind vloerverwarming echt een cadeautje, net als stoelverwarming in een auto, de een vindt het heerlijk en de ander afschuwelijk… ik behoor bij de eerste groep. Ik kan bijna niet wachten om de stoelverwarming aan te zetten en de warmte die de stoel afgeeft in je onderrug langzaam omhoog te voelen trekken… zo fijn… niet nu natuurlijk, bij 20+ graden is het complete onzin om het nog warmer te maken maar als de temperatuur weer gaat zakken ben ik 1 van de eerste…

Hetzelfde gevoel heb ik als ik mijn voeten op de grond zet en voel dat het aangenaam toeven is… niks opgekrulde tenen die de vloer amper durven aan te raken zonder sokken of sloffen maar heerlijke comfortabele warmte. Zo lekker, zo luxe. Vloerverwarming dus. Dat hebben wij nu.

* De vintage laminaatvloer van Krono

De oude lelijke radiatoren zijn verdwenen en echt, het huis lijkt er ruimer door. Natuurlijk was er toen een kleine discussie in huize weltevree over de nieuwe vloer. Beide wilde wij graag vloerverwarming, dat was dan ook unaniem aangenomen en geregeld. De laminaatvloer was een ander dingetje, maar dat is omdat wij zo een verschillende smaak hebben, Toen ik mijn schat leerde kennen was zijn ultieme geluk een kaal, wit en vooral erg leeg huis. Ik daarentegen hou van “veel gezellige dingen” in huis. Ik noem zijn smaak: echo-kaal en hij noemt mijn smaak: ouwe muk. Tja, het ligt dus een tikkie uit elkaar maar we kunnen gelukkig wel goed middelen. Zo ook bij de vloer.

* De betonlook tegelvloer van Meister

Ik vond en vind een vintage design heel erg leuk. Echt of in laminaatvorm, daar doe ik dan niet moeilijk over. Hij wil liever een cement-look-industrieel, of sfeervol zwart… dat mag ook. We beginnen overduidelijk altijd als 2 uitersten. Wat wij dan doen is een showroom bezoeken en 10 soms wel 20 verschillende designs daar op de grond naast elkaar laten leggen.  Dan gaan we om de beurt een vloer “afkeuren” tot er 3 of 4 over zijn. Daar nemen we dan staaltjes van mee naar huis. Natuurlijk mogen we vooraf alle 2 een vloer kiezen die niet mag worden afgekeurd.

* De houten laminaatvloer van Meister

We hebben nu nog 3 staaltjes over en moeten de uiteindelijke beslissing nog nemen. We tillen het over het weekend heen hebben we afgesproken. Zo kunnen we nog goed nadenken en vooral elkaar overtuigen waarom kleur A beter is dan kleur B of C.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s