Gegarandeerd garantie

Ik heb een week vrij, eigenlijk is het meer dan een week, bijna 2 weken. Dat komt omdat zowel Hemelvaart als  Pinksteren om mijn vrije week heen zitten. We gaan niet op vakantie, ik heb een week vrij om achterstallige zaken te regelen. In mijn hoofd heb ik al een hele lijst van to-do dingen. Zo is 1 ding van die lijst mijn horloge ophalen die ik enkele weken geleden voor de 2e keer ter reparatie heb aangeboden bij een groot warenhuis.

Vroeger, toen ik nog niet bekent was met de regels rondom garantie was ik zo iemand die altijd extra verzekeringen afsloot en extra jaren garantie op een product nam, natuurlijk tegen een kleine doch substantiële meerprijs. Ja, ik was 1 van die sukkels die je alles kon wijsmaken want zeg nou zelf, het zou toch zonde zijn als de vaatwasser net na de 2 jaargarantie periode stuk zou gaan??? Nu ben ik niet meer zo goedgelovig en in te palmen met dit soort opmerkingen. Nu kijk ik de verkoper verbaasd aan en vraag hem waarom hij er van uit gaat dat een vaatwasser na 2 jaar stuk zou kunnen gaan? De consument mag er namelijk van uitgaan dat de gemiddelde levensduur van een vaatwasser zeker meer is dan 2 jaar, dan is het dus niet nodig om extra garantie bij te kopen. Dat is wettelijk al geregeld en met andere woorden geldklopperij.

* Ideaalbeeld van hem…

Ik zit nu heel wijs te kijken alsof ik net ter plekke de wet omtrent de garantieprocedures heb ontwikkeld. Maar waarom een stukje schrijven over garantie? Omdat wij nu regelmatig met allerlei mensen in gesprek zijn over de aankopen voor ons huis hebben we het ongeveer net zo vaak over garantie als over kleuren, designs en afmetingen. Ik merk dat elk verkooppunt of fabrikant de garantie anders regelt. Bij het ene merk Laminaat krijgt je 15 jaar garantie en bij het andere merk Laminaatvloer levenslang garantie zelfs. Op de schuifdeurkast die ik (uhm wij) hebben uitgezocht krijgen wij 15 jaar garantie en op onze nieuwe keuken 10 jaar. In dat laatste geval is de garantie op de apparatuur anders dan op de deurtjes van de kastjes. Anyway, garantie is dus iets wat gewoon bij de aankoopprijs hoort en niet apart moet worden “aangeschaft” als je iets koopt.

* Ideaalbeeld van haar

Horloge ophalen kan ik al van mijn lijst afstrepen… check… nu de rest nog…

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s