Deur open…deur gesloten… of de middenweg…De deur op een kier?

Ik heb nog nooit zo vaak, en dat bedoel ik echt letterlijk, al mijn spullen in handen gehad. Al mijn kleine maar ook grote herinneringen uit mijn leven, het kinderserviesje waar ik vroeger heeeel voorzichtig mee speelde en dus ook alleen maar 1 schoteltje had gebroken. Mijn kinderen hun prachtige tekeningen en knutselwerkjes die alleen een moeder echt op hun waarde kan schatten. Maar ook mijn oma haar glasservies en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is misschien ook niet handig om mij dit te laten inpakken. Ik heb het weggooi-gen namelijk niet. Ik ken alleen maar het bewaren-voor-later-want-je-weet-maar-nooit-gen veelal gecombineerd met het dit-moet-gewoon-blijven-gen.

Mijn schatje is, zoals ik al eerder aangaf, totaal het tegenovergestelde van mij. Als je een dagje gaat shoppen ruim ik alles wel even op liefie” zegt hij met een zoetgevooisde stem waarvan mijn ene wenkbrauw spontaan een centimeter omhoog trekt. Ik weet namelijk wat dit inhoud… hij gooit dan ECHT alles weg. Vreemd toch hoe twee mensen die zo verschillend zijn toch zo goed bij elkaar passen.

Bij mij in de familie staat voor zolang als ik het mij kan herinneren een antieke kast. Die kast staat de laatste 35 jaar bij mij. Bij mij in mijn tienerkamer, bij mij in mijn eerste flatje toen ik ging studeren en aansluitend bij mij in mijn eerste echte huis, gevolgd door mijn 2e, 3e, 4e en nu 5e echte huis. Ook over die kast zitten hij en zij niet op 1 lijn.

* mooie antieke kast

Hij zegt: we hebben nu die nieuwe schuifdeurkast. Het is tijd voor een vernieuwing in huis. Zij zegt: huh??? Maar die schuifdeurkast is toch voor ERBIJ… niet in plaats van? Als zij daarna nog een uur uitzet waarom de kast en zij niet van elkaar gescheiden kunnen worden komen hij en zij tot een compromis. De antieke kast verhuist naar de logeerkamer, een middenwegoplossing dus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s