Mooie trap

Hoeveel verschillende manieren heb je om een trap de fantastische look te geven die het huis verdiend? De trap die de verdiepingen met elkaar verbind moet zowel leuk passen bij de beneden verdieping maar ook bij de boven verdieping. Als je de stijl in 1 lijn houdt, boven en beneden, is het natuurlijk niet echt lastig. Mocht je houden van fusion denk ik dat hier een uitdaging ligt.

Voor het huis zo gezellig in de verbouwsteigers werd gehesen hadden wij een trap met vloerbedekking, lekker kneuterig en gezellig vonden wij… 15 jaar geleden… Voor zover ik mij kan herinneren had iedereen dit, in navolging op de traploper die jaren daarvoor de trap sierde bij een ieder. Nu wil ik wat anders dus ben ik mij gaan verdiepen in de verschillende mogelijkheden.

Een geschilderde trap, een gelakte trap, een trap met aluminium strips, een trap met halve maantjes vloertegels, een trap bekleed met vinyl en zelfs een trap bedekt met laminiaat.

* trap met vloerbedekking

 

Vrolijk fluitend staat de schilder de gang in een wit-tint te spuiten terwijl ik met allerlei stalen naar de trap staar. Trouwens nooit geweten en nu nog steeds kan ik het niet begrijpen hoeveel “tinten wit” er zijn en waarom… eerlijk is eerlijk, ik zie ook werkelijk alleen het verschil tussen de uiterste 2 misschien 3, alles wat er tussenin ligt vind ik als een eeneiige tweeling op elkaar lijken en ja inderdaad,wit dus. Maar onze vrolijke schilder weet alles van kleur, kleur verschillen en heeft oog voor details. Dus onze “kleur” wit hebben wij op zijn aanraden gekozen. Met enorme precisie zorgt hij ervoor dat onze muren prachtig gelijkmatig van het goedje worden voorzien.

* trap met laminaat

 

Tussen het fluiten door roept hij… vloerbedekking als loper.. dat is prachtig.. Werkelijk? Gaan we weer terug in de tijd.. de loper wordt weer uitgerold?  Hij pakt zijn telefoon en laat foto,s zien wat hij precies bedoelt en ik moet meteen toegeven dat de man gelijk heeft, in 1 woord gezegd prachtig. Vloerbedekking wordt op de maat gemaakt die precies past bij de trap, wordt dan aan de zijkanten afgewerkt, het eindresultaat is elegant chic.  Als ik dit savonds bespreek met mij schat volgt er geen discussie, is er geen woordenwisseling, wordt er niet gemokt… we zitten namelijk op 1 lijn. De schilder en wij… Het eindresultaat is prachtig…

* trap met een loper

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s