zonweringen

Omdat wij hebben besloten om geen gordijnen voor de ramen te hangen in de serre hebben we nu een probleem. Nee niet de inkijk, want die hebben wij niet. Wij hebben namelijk de luxe om aan het water te wonen en hebben dus geen buren die naar binnen kunnen of willen kijken.

* Staande zonwering

Prima plan dus om de grote raampartij vrij te houden zodat wij optimaal van het uitzicht kunnen genieten. Ware het niet dat wij “even” geen rekening hebben gehouden met het zonlicht wat nogal prangend in je gezicht schijnt als je na een lange werkdag even wilt relaxen op de bank. En nee, verschuiven op de bank heeft geen zin, overal waar je gaat zitten is het een feit. Het resultaat is bij elkaar geknepen ogen en natuurlijk veel gezucht en gesteun gecombineerd met “dit kan ECHT niet kan hoor mam’s”. Normaal vind ik die uitdrukking nogal overdreven maar in dit geval moet ik mijn hartjes gelijk geven… dit is TE erg.

Omdat ik echt echt echt geen medewerking richting gordijnen zal krijgen van de man des huizes, want ja, hij is uiteindelijk DE grote water liefhebber, DE kapitein van het huis met uitzicht zeg maar. Dus dacht ik, schipper mee en wees wijs, er komen nog zoveel andere belangrijke zaken waar je wel de degens wilt kruisen. Geef hem hierin zijn mannelijke recht op uitzicht.

* Vast zonnescherm

Een vriendin van mij die serieus met zonnebril in mijn huis zat suggereerde voorzichtig een zonnescherm. Tja soms zie je door de bomen het eenvoudige bos niet en in mij geval door de vele stralen de zon niet meer. Een eenvoudig maar goed idee! Wat een uitgebreide keus is er, zonneschermen op maat, losstaand, aan het huis vast gemaakt van de bovenkant van het huis tot aan de vloer. Alles is mogelijk. En dan ook nog allemaal in allerlei verschillende kleuren en designs. Maar ook schaduwdoeken en terras-aanbouwen heb ik bekeken.

* Losstaand zonnescherm

Om te beginnen heb ik meteen maar een schaduwdoek besteld, dit om even te kijken of het werkt en of het uitzicht niet wegvalt als er iets opgehangen wordt. Dan kan ik altijd nog een iets groter projectje voorstellen als dit naar alle tevredenheid werkt en als dit geen doorslaand succes is ben ik 59 euro inclusief verzendkosten armer, ik denk dat dit in verhouding met de rest van de verbouwing alsnog een superkoopje is dan.

* Schaduwdoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s