Eettafels

Ik ken niemand zonder een tafel in zijn of haar huis. Ik zeg dus niet dat het niet kan of niet bestaat maar ik denk wel dat het een bijzonder handig en bijna onmisbaar meubelstuk is. Een rechthoekige, rond of vierkant blad met 1, 2,3, 4 of meer poten. Hoe simpel is het ontwerp, hoe nuttig is het in gebruik.

Ik heb het voor alle duidelijkheid over de eettafel. Ik ben geen fan van een salontafel maar merk dat ik ook daar milder in begin te worden. Maar goed, even terug naar de eettafel. Vroeger toen iedereen nog plaatsnam aan de tafel om het eten naar binnen te schuiven was de naam echt toepasselijk. De plek waar je eet… de eettafel. In de moderne tijd, zeg maar de tijd waar iedereen haast heeft, in wisseldienst werkt of het “zo een gedoe vindt” wordt het eten aan de eettafel bijna een bijzondere gelegenheid, iets voor een feestdag of als er visite is die een vorkje mee komen prikken.

* Mooie witte romantische eettafel

Onze eettafel staat zeer prominent in huis. Meteen als je bij ons van de gang het huis inloopt stuit je op de eettafel. Hij staat aan de voorzijde van het huis voor het raam. Ik zou zo graag willen opscheppen en zeggen dat ik een magazine-waardige uitstraling heb gegeven aan de tafel, vooral omdatie dus zo voor het raam staat te staan… Maar dan zou ik liegen en dat doe ik liever niet. Geheel aan de raamkant op de tafel staat standaard de computer waar, as we speak, ik nu dit stukje type en normaal manlief zit te werken. Hij werkt veelal vanuit huis. Das gezellig, handig en nog meer van die superlatieven die ik allemaal meen maar… en nu komt dus de maar… het gaat dus wel ten koste van mijn binnenhuisarchitectenuitstraling op de tafel. Zo een uitstraling waar ik echt van hou. Ik vind dat echt TE leuk. Zo een fantastische lange tafel waar geen stofje op ligt en waar de met zorg uitgekozen spullen prachtig staan te wezen in pure nonchalance. Ik vind het echt mooi als de tafel “opgaat” in de omgeving, dat muren, ramen en vloer afgestemd is op elkaar en dat het geheel elkaar versterkt.

* Robuuste eettafel

Mijn man heeft ongeveer 30% van de tafel nodig als bureau. Hij zou ook ergens anders zijn “kantoor” kunnen houden maar dat is ten eerste niet gezellig voor hem, en ten tweede is het ook erg onhandig omdat wij nogal vaak overleggen over de dingen die hij moet uitwerken en ik dat kan doen vanuit de keuken omdat die aan elkaar grenzen.. de keuken en de eettafel. Waar hij dus 30% heeft gekregen van mij neemt hij meestal 50% in beslag… 30-70 percentages zijn niet aan hem besteed.. de overgebleven ruimte op tafel dekken we voor een maaltijd als hij niet te ver bij de computer uit de buurt kan gaan, hij schuift dan simpelweg 1 stoel op. Van werkplek naar eetgelegenheid.  Als we een snelle dag hebben gaan we aan de bar zitten in de keuken om te eten en als we lui zijn en willen hangen nemen we een bord op schoot op de bank.

* Kleine eettafel

De eettafel, het zou in ons geval dus een andere benaming kunnen krijgen, bureautafel- multitasktafel-gooiallesopmijtafel, en zo kan je er zelf ook nog wel een aanvulling op geven. Het maakt niet uit wat je er mee doet, waar je de tafel voor gebruikt of juist niet. Het feit blijft dat het een groot deel uitmaakt van je huis en dus van je inrichting. Kies hem dus uit alsof je ermee gaat trouwen, heel bewust en serieus. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s