Ramen en deuren

Glas-in-lood en andere vrouwen begrippen

Ik vind het prachtig, er zijn ook mensen die het foeilelijk vinden, geen probleem natuurlijk want smaken verschillen. Ik kan er in de juiste context enorm blij van worden maar weet ook dat het niet overal een enorm doorslaand succes is. In een oud Amsterdams herenhuis is het een ware must. In een penthouse inclusief uitzicht van Bremen tot Londen staat het overduidelijk niet.

Ons huis is zelfgebouwd en met de uitdrukking “zelf” bedoel ik dat mijn eega het ontwerp heeft uitgedacht en laten tekenen. Aansluitend heeft hij er een aantal jaren over gedaan om samen met een leuke vriendengroep het huis in elkaar te knutselen. De bouwbroers zijn er niets bij, ik heb de foto’s van de opbouw ingelijst in huis hangen. Van niks naar alles,  dus van een bouwgrondje naar een heus prachtig huis en dat dus helemaal zelfgemaakt is… (jaja ik ben er zeer trots op)

* Glas-in-lood-voorzetramen

Op de plek waar het huis nu staat stond een oude boerenschuur. In de schuur lagen, over de grond verspreid, overal stukjes gekleurd glas wat ooit een glas-in-lood-raam was geweest. Ik heb het allemaal bij elkaar gezocht en aan de hand van de oude foto’s er dezelfde glas in lood raampjes van laten maken die het oorspronkelijk zijn geweest. Deze raampjes wilde ik gaan gebruiken als voorzetramen ter decoratie. Maar als verassing heeft lief de  ramen in het huis laten plaatsen als bovenramen en ben ik dus nu de eigenaar van een huis met glas-in-lood ramen.  ZO LEUK!

* Glas-in-lood bovenramen

Omdat deze ramen werden geplaatst was het geen gezicht om aan de achterkant van het huis hypermoderne ramen te nemen zoals eerst het plan was. De achter pui zou (bijna) geheel van glas worden. Dat concept werd aangepast en daarvoor in de plaats zijn er nu 2 terrasdeuren en een “gewone” tuindeur geplaatst. Alle deuren zijn voorzien van ruit-latjes, de terrasdeuren zijn nu 8 raampjes per deur en de buitendeur heeft 6 raampjes.

Door voor de 2 glas-in-lood raampjes te kiezen moest het ontwerp van het huis dus helemaal worden aangepast. Gek toch hoe zo een ogenschijnlijke kleine verandering zo een impact kan hebben op een compleet ontwerp.

Ik denk dat vrouwen dit wel kennen of in ieder geval herkennen door hun jarenlange levenservaring in het vrouw zijn. Je koopt een nieuwe tas of een paar kecke schoenen en dan “opeens” moet er een gehele outfit bijgekocht worden om de tas of de schoenen een betere uitstraling te geven, te completeren als het ware. Tja, wij vrouwen knikken vol begrip… de (meeste) mannen vragen zich af waarom je dan in godsnaam die tas hebt gekocht.. of ben ik nu TE mannenkomenvanmars-erig bezig?

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Ramen en deuren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s