De achtertuin

Een oase van rust, de grote broer van de voortuin of een sprankelend gevoel van eeuwig jong en vrij zijn, hoe of wat dan ook, ik heb het over de achtertuin. Omdat ik heel lang in een flat heb gewoond ervaar ik een achtertuin, nu nog steeds na al die jaren, als een pure luxe. Het “ontbijten in de tuin” vind ik zo ontzettend lekker decadent, ik weet het echt te waarderen dat klein stukje privenatuur van ons alleen.

Onze achtertuin bestaat uit 2 verschillende stukken. “Voor de deuren” en “achter de deuren”, ik leg het even uit. De tuin is niet groot maar wel heel effectief in gebruik. Meteen als je de tuindeur uitloopt sta je op ons terras, dat is ongeveer 4 bij 4 meter dit terras wordt in zijn geheel opgevuld door een tafel met stoelen. De tuin die er achterligt wordt door een schutting van oude binnendeuren gescheiden van het terras. De keuze om de schutting van oude deuren te maken is een hele bewuste keuze geweest. Omdat er in elke deur een grote glaspartij zit die het uitzicht in stand houdt en omdat de deuren een scherm vormen tegen de wind. Dubbel gedekt dus.

De tuin is, op de deurenschutting na, echt saai. Omdat ik af en toe probeer hip en happening te zijn probeer ik wel om hem op te leuken. Het mislukt jammerlijk. Dus MOEST de hulp ingeroepen worden van vriendin Jacqueline. Zittend in haar tuin, nippend aan een glas, vraag ik mij af welke van haar geniale ideeën ik van haar zou kunnen lenen.

* Tuinkunst

* Tuinkunst

Haar tuin is namelijk zo ontzettend leuk en gezellig! Als je naar binnen loopt heb je meteen het gevoel een klein beetje op vakantie te zijn. Alles is bijna homemade of minimaal opgeknapt en met zorg en liefde bij elkaar gezocht. Veel is gerestaureerd en van een nieuw stofje of verfje voorzien. Haar handigheid is echt bewonderenswaardig. Eer ik de draad in de naald heb gekregen heeft zij van een stel lapjes al een poef in elkaar gestikt met bijpassende kussentje voor op de bank, zo een vriendin bedoel ik dus.. een cea-bea van de bovenste plank.

*tuinbank Ibiza-stijl*

* Jaquelines homemade tuinbank Ibiza-stijl

Als je niet creatief bent kan je natuurlijk gebruik maken van de onuitputtelijk denktank van zulke mensen. Gewoon doen zeg ik! Beter goed geleend dan slecht verzonnen. Je verft dus een oude afgebroken tak wit en slaat er wat bordjes op… voila.. een TE leuke nieuwe aanwinst in de tuin. Ik zou hier graag de eer voor opstrijken maar ik neem aan dat iedereen nu wel begrijpt dat dit niet waar is.

* Tuinverlichting Ibiza-stijl

* Tuinverlichting Ibiza-stijl

 

Mijn tuin aan het water gaat een metamorfose krijgen, een nautische-look, heb ik net gehoord onder genot van een wijntje in een Ibiza-tuin. Ja, nee, natuurlijk ga ik op internet op zoek naar oude reddingsboeien. Lijkt mij logisch.. Jeetje wat een goed idee zeg, had ik zelf ook kunnen verzinnen maar ach.. zie!  Het gaat er echt niet om wie je bent, het gaat er om wie je kent!

Proost!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s