Spa of badkamer

Vriendin Marjo heeft een paar jaar geleden samen met manlief een prachtige oude boerderij gekocht midden in een pittoresk dorpje in de Beemster. Je verwacht in het straatje waar zij woont absoluut geen boerderij.  Het staat opeens zomaar tussen de, weliswaar redelijk authentieke huizen maar het is en blijft een gewone straatje. Geen boerderijenlaan zoals je vaker ziet op het platte land.

* Badkamerdeur

* Badkamerdeur

Hun boerderij is gewoon een uniek exemplaar. Haar man ook. Hij is zo ontzettend handig! Wat Marjo wenst maken zijn handen. Op eigen kracht en eigen tempo. Zo hebben zij samen de boerderij geheel gerenoveerd waarbij de smaak van haar en de timmermanskunsten van hem in combinatie met beider respect voor de authenticiteit van de stolp geleid tot een droomhuis waar je BIJNA niet gek zou opkijken als er opeens een koe in de achtertuin zou staan. Bijna dus he, het kan ook te gek allemaal.

 

* Laminaat op de muur

* Laminaat op de muur

Je kan van Marjo dus niet zeggen dat zij geen smaak heeft en van manlief niet dat hij niet weet wat hij doet voor een hobbyist maar geloof mij nou, een echte vakman zou het niet beter doen. De perfecte combinatie van smaak en kunde komt mijns inziens dubbel en dwars tot zijn recht in hun badkamer. Hun “spa”.  De sfeer die ontstaat door het juiste gebruik van de ruimte gecombineerd met kleur, materiaal gebruik, geur en leuke vrouwen-dingetjes maken het een spa waar je van watertand.

* Douchecabine van laminaat

* Douchecabine van laminaat

Zo is de deur van de badkamer een oude staldeur die opgeknapt is en aan een rails hangt waarover je hem open en dicht schuift. De muur van de badkamer is voorzien van laminaat wat in contrast staat met het laminaat op de vloer. Laminaat in de badkamer… ja dat is geen enkel probleem meer anno 2017. De ramen zijn voorzien van mooie shutters die elke vorm van inkijk wat je zou kunnen hebben tegenhoud en tegelijkertijd de sfeer in elke ruimte waar je ze ook verplaatst verhoogd. De oude balken die overal zichtbaar het schuine plafond opsieren maken het geheel echt af. Sfeer, sfeer en nog meer sfeer, dat is wat je ruikt, proeft, ziet en ervaart in de spa van mijn Marjo.

* Lichtinval tegenover de deur

* Lichtinval tegenover de deur

Ze heeft het helemaal voor elkaar, ik denk zomaar dat zij er heel wat blije uurtjes doorbrengt, bubbelend,  badderend en relaxend in haar spa. Lekker met een drankje op de rand van het bad, met een boek en een relaxt muziekje. Heerlijk, tijd voor haarzelf. Alhoewel, het is mij eigenlijk nog nooit gelukt om, zittend in bad, een bladzijde van het boek droog om te slaan.  Reikend naar de handdoek om mijn handen af te drogen alvorens te kunnen bladeren is er schijnbaar een wet die aangeeft dat juist op dat moment een puntje van het boek even het badwater aan moet raken.  Meteen slaat de relax-mood dan om in een lichte irritatie-mood. Ik vind het echt heel kundig en knap als je met boek en een drankje de sfeer er weet in te houden in bad. Ik ben meer een type van het gesproken-boek-in-bad denk ik, lekker authentiek ala 2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s