De “werk”kamer

Meer en meer hoor, zie en lees je dat mensen thuis een werkkamer hebben. Mensen van een bepaalde leeftijd bedoel ik… mijn leeftijd… (zucht) Mensen die “uit de kleine kinderen zijn” die doelgroep bedoel ik. Opeens hebben we dan schijnbaar een werkkamer nodig… om te werken… Daarvoor werkten we schijnbaar dus zomaar “ergens” onopvallend in huis maar zo gauw als er een kind haar vleugels uitslaat wordt er bijna gevochten om de oh zo nodige arbeidskamer. Niet bij ons in huis, dat is een feit, wij werken zoals ik al eerder aangaf heeeeel erg graag met veel mensen om ons heen in de kamer aan de eettafel. Bij ons is er geen twijfel mogelijk of iemand het wel gezien heeft, hoe keihard wij wel niet hebben zitten werken.

* Kleine kantoorruimte onder de trap

* Kleine kantoorruimte onder de trap

Als ik aan een werkkamer denk krijg ik visioenen van een beetje donkere kamer met robuuste eiken meubelen met leren bekleding en het nooit ontbrekende groene lampje op het bureau. Hardhouten deuren en een dito vloer. Een dokterskamer uit 1950 zeg maar… Vrienden van ons hebben een kantoor aan huis, zij is schoonheidsspecialiste en werkt 2 dagen per week vanuit huis. Haar werkkamer is een oase van rust. Zo lekker fris, licht en sereen. Echt zoals een schoonheidsspecialiste kamer zou moeten zijn. Het ruikt ook altijd zo lekker, dat doet toch ook veel met een huis vindt ik. Alles is keurig opgeruimd achter een witte, glimmende schuifdeurkast.  In deze werkkamer zou ik wel willen wonen, het is gewoon een stukje hemel op aarde. Jeetje wat kan die vrouw een fantastische behandelingen geven zeg!

* Schuifdeurkast op maat

* Schuifdeurkast op maat

Andere vrienden runnen een groot restaurant, zij hebben de werkkamer echt nodig om ook af en toe thuis te kunnen zijn, anders zijn ze ook voor de boekhouding en administratie verplicht om in het restaurant te zijn. Dat willen zij niet, zij hebben nog een gezin en proberen daar natuurlijk zoveel mogelijk fysiek aanwezig te zijn. Die werkkamer is verre van sereen en rustig. Het is  een muffig administratief ongezellig hok waar ik liever geen seconde te lang ben. Eigenlijk zouden ze hem ook lekker moeten laten ruiken en op moeten leuken, je werkplek zou toch altijd een heerlijke omgeving moeten zijn??

* Kantoor aan huis met schuifdeurkast

* Kantoor aan huis met schuifdeurkast

Wij hebben ook uitvliegende kinderen en dus kamers die “over” zijn. Omdat wij al genoeg werken en geen hysterische hobby’s hebben waar een kamer aan gespendeerd moet worden is mijn overweging voorzichtig richting inloopkast gegaan. Ook heel erg praktisch toch? Een inloopkast met heeeeeeeel veel planken voor schoenen, een droom van (bijna) elke vrouw lijkt mij. Ik heb het nog niet serieus voorgesteld maar wel al heel serieus overwogen… en aansluitend zelf ook goed bevonden… het eerste obstakel is dus al genomen, nu het tweede obstakel nog, de man die as we speak horizontaal voor de tv ligt en helemaal niet op zit te letten hoe hard ik aan het werk ben, weer een illusie minder… Ik vraag mij af hoe blij hij wordt van mijn nieuwe geniale idee. Ik zal er vast nog wel een blogje aan wijden.. ” De Inloopkast” 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s