balansen

Ik probeer altijd zoveel mogelijk balans te vinden en houden in mijn leven. Daardoor weet ik, maar weten ook andere mensen, hoe en wat te verwachten van mij. Makkelijk toch? Geen enorme verassing of afwijkend gedrag, lekker zen en in balans.  Ik zou echt willen dat ik dit los zou kunnen laten, dat ik minder methodisch zou zijn. Tijdens mijn werkzaamheden als verpleegkundige is het natuurlijk een must om protocollair te werken. Het lijkt wel alsof ik voor mijn hele leven protocollen heb of ze anders vast op de plank in de kast te hebben liggen om er zo een uit te kunnen vissen als het nodig blijkt te zijn. Ik zou echt willen dat ik wat meer vrij van geest kan zijn.

Nu bijvoorbeeld ben ik aan “het balansen” Niet dat bekende van mij hier erg verbaast over zullen zijn, ik doe dit met zeer grote regelmaat, als favoriete jurk of rok te strak gaat zitten of, en dat is gelukkig maar 1 keer per jaar, als de skibroek zomaar uit het niets opeens wel lijkt te zijn gekrompen op zolder start het balansschema. In dit laatste geval is het dan niet echt een kwestie van balansen, meer een kwestie van speedkilodumpen omdat ik er altijd pas achter kom als de skispullen van zolder worden getild. Tis weer wat anders dan speeddaten, dat balansen.

 

* Balanstijd

* Weegschaal geeft balanstijd aan

 

Nu ben ik  aan het balansen omdat ik volgende maand voor de 21e keer 29 wordt. Ik las net dat diverse vrouwen, ommenabij jaargenoten van mij, allerlei boeken en vlogs schrijven en opnemen over “de overgang”. Ik ben daar nog niet aan toe, ik zit nog lekker warm met mijn hoofd in de aarde gegraven en voer een goed gesprek met een struisvogel. Wij begrijpen elkaar zonder woorden. Anyway, normaal vier ik het niet maar dit jaar is het toch wel een tikkie speciaal. Dus laten we hem dit jaar even uit de nog iets te strak zittende broek hangen en vieren we het dubbel zo goed en dubbel zo leuk, we maken er een feestweek van.

 

* mooie feestdecoratie ZONDER confetti

 

Toen manlief dit jubileum vierde hadden de kids en ik een verrassingsfeestje georganiseerd bij ons thuis met hulp van heel veel lieve vrienden. picture this: November, slecht weer, natte voeten op mijn vloer en 1 van de gasten die een paar confectiekanonnen had meegenomen, gezellig om de boel nog meer op te fleuren… Toen ik de volgende ochtend de vloer zag moest ik bijna huilen… Daar heb ik heel wat protocollen op los moeten laten om die hysterische felgekleurde papiersnippers en net zo felgekleurde verfresten die confetti achterlaat op het laminaat weer schoon te krijgen. Het is gelukt maar het was zeker geen feestje om te moeten doen.. de term afterparty schoot niet door mijn hoofd in ieder geval.

….En dat alles was VOOR de verbouwing, VOOR mijn nieuwe laminaatvloer. Ik moet er niet aan denken dat het nu weer zou gebeuren op mijn hagelnieuwe prachtige vloer. Zou het heel erg vreemd zijn als ik voor alle gasten blauwe overschoentjes klaar zet? ……Dat ik van iedereen de tas even controleer bij binnenkomst als ware het een entre bij een concert of voetbalwedstrijd? ? “Mag ik even je tas checken op vlekachterlatende spullen???”

Hmpf… ik denk zomaar dat dit niet echt heel erg lekker gaat vallen. Gelukkig wordt ik maar 1 keer voor de 21e keer 29. Niet alleen gelukkig voor mij maar ook voor al mijn familie en vrienden, balansen kan zomaar verkeerd uitgelegd worden. Sommige vinden het misschien meer hysterie…. ofzo…

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s