Reflectie

Het was er weer voor, ik had er tijd voor, ik was er klaar voor:  met andere woorden.. ik kon gewoon er niet meer om heen. Het overvalt mij een keer of 4 per jaar, ik voel het een paar dagen van te voren al aankomen en op de dag zelf, D-Day zeg maar, ben ik zo ontzetten vol energie als ware het dat ik een hele tray red-bull naar binnen heb geklokt. Tenminste dat denk ik dat je je dan zo voelt, ik ben namelijk geen frequente energiedrink-drinker, sterker nog, ik drink het nooit. Maar ach de strekking van het verhaal is duidelijk. Ik zat vol energie en goede voornemens.

Ik sta dan vroeg op, goed gemutst en heb, omdat ik toch al klaarwakker was van te voren een duidelijke planning gemaakt. Ik moet zeggen dat ik dat echt goed kan, plannen… ik kan mij ook heel goed aan een planning houden… Tja, als je keer op keer van jezelf  je  tekortkomingen kan oplepelen en ook nog met overgave deelt met de wereld mag je ook best je sterke punten naar voren brengen. Pure zelfreflectie of eigenkennis, zoals mijn moeder zou zeggen. Ik kan dus goed plannen… punt…

* Laminaat reinigen

* Laminaat reinigen

Lang verhaal kort, ik heb ons huis “even”flink onder handen genomen. Alles glimt en blinkt weer. Ramen gelapt, vloer met speciaal laminaatelixer weer prachtig gemaakt, de deuren maar ach, eigenlijk alles maar dan ook ALLES afgenomen en/of  schoongemaakt. Het eindresultaat is wat mij betreft weer super, ik zit zeer tevreden nippend aan een kopje thee even adem te happen voor ik mij aan de vervolgstap ga wagen… de her-decoratie. Zo zittend op de bank overzie ik de living en als een echte semi De Bouvrie verander de details. Kussentje leg ik daar neer, vaasje zet ik daar in plaats van daar.. afijn, het kan niet echt verkeerd gaan aangezien de basis hetzelfde blijft.

etagere

* Stapelsysteem

Vooral met een voorzichtigheid “zoals de egeltjes het ook doen” moet ik zaken veranderen. Toen ik mij door wet verbonden heb met mijn schat heb ik niet alleen eeuwige trouw beloofd toen ik mijn handtekening zette maar moest ik ook de clausule tekenen waarin vastgelegd staat dat de huiskamer niet volgezet mag worden met “allerlei spullen” Er zijn bindende afspraken gemaakt over het aantal spullen wat op het aanrecht mag staan. Natuurlijk is een contract belangrijk, zijn afspraken al dan niet mondeling of schriftelijk ook overeenkomsten waar ik mij aan houd, tuurlijk. Maar met dezelfde natuurlijkheid waar ik dit net type weet ik ook dat elke overeenkomst een maas in de wet heeft… dus ik hou mij netjes aan de afspraak en heb daar een creatieve oplossing voor gevonden. De stapel methode.

dienblad

* Dienblad

Juist ja… Ik ben een groot fan van etagères, dienbladen en rekjes. Zo kan ik dus met gemak 100 dingen kwijt en met een Bambi-oogopslag aangeven dat er echt maar 10 dingen staan… eerlijk is eerlijk, ik ben er zelfs trots op, dat ik dus niet helemaal eerlijk is eerlijk ben… Zie! Ik ken mezelf echt goed… zelfreflectie is nu wel bewezen lijkt mij!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s