105

Ik word er, openlijk, nooit blij van. Sterker nog, openlijk dus,  haal ik mijn neus er voor op en dramatiseer ik een diepe droefheid. Mijn, ohnee, onze verjaardag bedoel ik. Onze verjaardag kan ik makkelijk zeggen, lief en ik schelen precies 5 jaar en 5 dagen, hoe grappig is dat? Gelukkig is hij de “oude” en ben ik het (semi) “jonkie”  van de 2. Samen worden wij 105 dit jaar. En zoals al eerder aangegeven gaan wij het vieren.

verjaardag

* Samen 105

Vieren is misschien niet de juiste uitdrukking. Want laten we wel zijn, welke vrouw (van boven de 35) vindt het nou superleuk om “te vieren” dat de grijzen haren en rimpels dichterbij komen?? Ik ken ze niet hoor… behalve mijn moeder, maar die is gewoon altijd prachtig en is met haar 75 jaar nog een natuurlijke schoonheid. Voor mij gelden andere regels, grijs haar en rimpels, ik doe er niet aan! Echt niet! Maar mochten ze dan toch ooit komen dan laat ik er iets aan doen, nee niet “iets” … ik laat er ALLES aan doen. Ik wacht tot de barbie-mal er is en wrik mijzelf er dan in. A dream come true.  Misschien geheel overbodig als melding: mijn lief is hier geen voorstander van. Sterker nog, hij vindt het idee alleen al absurd. Maar goed, dat is iets voor later, voor als het nodig is… niet voor nu.. 😉

Blauwe feestjurk

* Zelfportret in blauwe feestjurk

Openlijk meesmuil ik en doe semi gepikeerd maar eerlijk is eerlijk, even onder ons, ik vind het stiekumpjes erg leuk om een keer in de belangstelling te staan. Dat ik niet alles zelf  moet regelen, alles moet kopen en dan ook nog de dame van de catering en de dame van de huishoudelijke dienst moet zijn vind ik een bijzonder prettige bijzaak. Dit keer ben ik alleen maar het middelpunt van alle aandacht. En aangezien ik dat niet echt gewend ben ga ik dit ten volle benutten. Dus ter voorbereiding heb ik een nieuwe jurk gekocht, prachtig blauw en op het plaatje was het meteen al DE jurk der jurken. Met wat kleine doch zeer belangrijke aanpassingen die mijn moeder met engelen geduld en veel liefde heeft uitgevoerd is het nu niet alleen op een plaatje maar ook in het echt DE jurk. Ik ben er jubelend blij mee.

voordeeldeuren

* Eenvoudig maten doorgeven voor een deur.

Gek toch, ik kan zonder problemen een deur, laminaatvloer of kast van het internet bestellen, maar bij het bestellen van een jurk moet er altijd iets worden verzet, ingenomen (ja duhh… IN-genomen) of ingekort. Schijnbaar ken ik de afmetingen van mijn huis beter dan die van mijn eigen lichaam. De deur, maar ook de schuifdeurkast past perfect, kwamen echt precies op maat. Misschien ook omdat het zo goed werd aangegeven wat je moet opmeten en doorgeven. De vloer natuurlijk niet, maar ik had wel precies de juiste hoeveelheid pakken besteld, ook goed dus. Ben ik misschien gewoon handiger met een duimstok of rolmaat dan met een centimeter? Mijn moeder heeft echt heel wat uren aan die prachtige blauwe jurk versleuteld, allemaal handwerk. En als je dan bedenkt dat je normaliter veeeel langer met een deur, kast of vloer doet dan met een jurk is de verhouding eigenlijk zoek. Maar gelukkig denkt mijn mams er niet zo over en zorgt zij al mijn hele leven ervoor dat ik er topklasse bijloop in de kleding die zij maakt, of die ik bestel en ingenomen (jaja we weten het nu wel, ingenomen…) moet worden.

Lucky me, bedankt mams, je bent een topper.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s