De kerst-boom-kaars

Het een kan bijna niet zonder het ander… de kerst en een kaars in huis… (andersom kan het eigenlijk wel heel goed zonder elkaar… een kaars kan altijd, met of zonder de kerst…) elk schemeringetje wat invalt is voor mij al een prima excuus voor kaarslicht. Ik vind het echt zo gezellig. Zo sfeervol en zo romantisch. Ik denk echt dat menig huwelijk gered had kunnen worden als er meer kaarslicht had gebrand, tis niet wetenschappelijk bewezen deze bewering, maar het zou mij in ieder geval niet verbazen als ik gelijk heb.

Kaarsen

* kaarsen op een blad

Maar goed, even terug naar het oorspronkelijke onderwerp… de kerst… Het liefst zou ik de kerstboom versieren met echte kaarsen… Wij hebben altijd een echte boom met een hele boel nep-kaarsjes erin (je zou ze ook lampjes kunnen noemen, die nep-kaarsjes). Zo behouden als ik ben met het uitzoeken van mijn interieur, mijn vloer of de kleuren in huis… zo onbehouwen en bijna lomp ben ik als ik het huis in de kerstsfeer werp. Niets is te gek en veel, meer, meest is nooit genoeg. Daarnaast is het dan ook nog eens van hoog ekstergehalte. Oh wat ben ik gek op deze tijd van het jaar!!! Ik wacht altijd 5 december af, tuurlijk, maar daarna zit er ook geen rem meer op. Als een kind zo blij, heerlijk.

Kaarsen

* Sfeerkaarsen

Vandaag zijn mijn schat en ik naar de bouwmarkt geweest omdat wij een boom zouden gaan uitzoeken.  (en met een boom bedoel ik: 1 grote voor binnen, 1 kleine voor binnen en 1 kleine voor buiten, 3 bomen dus want niets is te gek..) Ik kan hier een heel verhaal over neertypen maar ik hou het kort, tis niet gelukt… er was geen boom die onze goedkeuring kon wegdragen. Te kort, te groot, te lelijk, te zielig, te breed, heel veel TE’s dus helaas. Verplicht vertrokken wij dus boomloos en met opeens veel tijd over weer naar de auto. Ikeaatje doen? Gaan we even wat kaarsjes kopen, aaaaahhhhh, kijk als mijn schat dit zo spontaan aanbied begrijpt hij mijn leed, voelt hij het aan dat ik dit nu nodig heb. Een compensatie voor mijn bomenleed.

kaarsen

* tuin-kaarsen

Ikea is mijn hoofd-supplieer op kaars gebied. Ik ren door die winkel om 100 meter voor de kaarsafdeling al betoverd te worden door de goddelijke zoete geuren. Vanille is veruit mijn favoriete geur… dus heb ik een enorme berg kaarsjes, al dan niet in een glaasje, in mijn nummer 1 geur gekocht…en nog wat andere dingetjes… Ik weet niet wat het is met winkels als Ikea en Action, maar als ik daar ben en ik ga afrekenen zegt de kassa standaard: zoek er nog een baan bij… en ik bezweer het je dat ik alles maar dan ook alles heel erg echt nodig heb… pffff…

kaarsen

* vanille-kaars

Lang verhaal kort… ik heb nog geen boom maar mijn huis ruikt wel enormmmm lekker en de sfeer is geweldig!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s