B.O.B: Buitenman Op Berg

“Ga maar” die uitdrukking zorgt ervoor dat mijn maag een klein beetje samentrekt en als ik het hoor moet ik er voor zorgen dat ik op mijn ademhaling let omdat ik anders ga hyperventileren… en dat door 2 kleine woordjes “ga maar” Bob begrijpt het, Bob zegt dus niet “ga maar”. Bob is begripvol en vriendelijk en vindt alles maar dan ook alles wat ik doe geweldig goed en knap… ik gun iedereen een Bob. Bob geeft mij tips en tops, blijft mij aanmoedigen met een tomeloos enthousiasme en vooral, heeeeeel belangrijk,  vrij van irritatie, nooit om een peptalk verlegen  en continu vriendelijk lachend, ook al doe ik het niet goed.

Enkele jaren geleden, in het preBobtijdsperk, kreeg ik mijn eerste ski-lessen op een borstelbaan. Een borstelbaan is een indoor ski-rollerbaan, je staat daar op een tapijtje wat ronddraait. Na een uurtje dacht ik dat ik werkelijk het allergrootste talent op de wereld was… skiwijs gezien dan.  Ik stond op het vloertje heel wijs met mijn heupen te wiegen van links naar rechts en dacht dat het skiën geen geheimen meer voor mij had. Maakt iedereen zich hier nou zo druk over??

*sneeuw probleempje

*sneeuw probleempje

Na enkele lessen was niet alleen ik hiervan overtuigd maar mijn lief nog meer… dus eenmaal in de echte sneeuw zei hij vol aanmoediging: ga maar…je kan het dus laat het maar zien aan de wereld… ga maar…  Nou zou ik kunnen zeggen dat ik inderdaad een ongeëvenaarde slalom techniek had die bij vele de mond deed doen openvallen, tijdens mijn eerste afdaling… maar dan zou ik liegen… monden vielen open maar dan meer van angst… omdat ik dus blijkbaar iets minder goed was stortte ik van die berg naar beneden in een kaarsrechte lijn waarbij ik alleen maar gillend ten gehore bracht dat ik niet wist hoe ik moest stoppen. Oh ja das dus even een punt van aandacht… Dat ronddraaiende tapijt waarop ik mijn skilessen had deed dat namelijk voor mij, remmen heb ik dus niet geleerd op dat ding… in de sneeuw moet je dus duidelijk wel zelf kunnen remmen… net als op de fiets of met de auto…  Ik zie nog de angstige ogen van het meisje dat op de piste zat met haar snowboard… ach dat arme kind… toen ik over haar heen salto-de dacht ik serieus dat ik haar omgebracht had… gelukkig bleek ik alleen een beetje gewond en was zij nog bezorgd over mij, de schat.

* skiën doe je zo

* skiën doe je zo

Bob is dus ingeroepen als de man op de skibaan die mij “het” even moet leren. Dat doet hij dus al enkele jaren. Standaard voor we vertrekken naar de witte bergen wordt Bob gebeld en ga ik op les. Bob probeert mij te motiveren en de afgelopen les gaf hij aan dat ik nu ook thuis moet gaan oefenen aangezien ik vooral nog aan mijn techniek moet werken. Mijn techniek… hm???  Ik wist niet eens dat ik dat had, maar dat ga ik natuurlijk niet zeggen tegen Bob. Ik knik braaf en ga precies zo staan als hij voordoet… nou ja bijna dan want er valt altijd wel iets te verbeteren schijnbaar. Armen omhoog, been naar achteren, meer door de knieën, duw je schenen meer naar voren, billen opzij en dan ook nog lachen, dat is namelijk heel belangrijk, dat lachen. Jaja lachen terwijl je erbij staat alsof je krampachtig probeert om niet een enorme wind te laten. Gekke mensen die skileraren…

 

* ski oefening op Laminaatvloer

* ski oefening op Laminaatvloer

Ik moet nu thuis mijn skischoenen aandoen, 2 dikke handdoeken op de laminaatvloer leggen en daar op gaan staan in de juiste skihouding. De bedoeling is dat ik blauwe schenen krijg. Van het oefenen. Morgenavond mag ik weer naar Bob. Mijn Buitenman Op Berg. Ik denk dat ik het oefenen op het laminaat even verzet naar morgen ofzo, wie kijkt er nu uit naar blauwe scheenbenen? Ik in ieder geval niet.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s