Alvast fijne pasen!

easter door Oh, wat is het Paas-weekend fijn!  Ten eerste kunnen we genieten van een heerlijk lang weekend, tenminste de meeste van ons neem ik aan. Ten tweede gaan we ook nog eens genieten van een speciaal paasontbijt en daar hoort natuurlijk ook wat paas decoratie bij! Niet alleen tijdens het ontbijt, maar voor het hele weekend. Nou moet ik toegeven dat een lang weekend mij niet het beste lijkt om je hele huis om te gooien met paas spulletjes. Ik ben zelf meer van het uitkiezen van bepaalde plekken in huis waar je kleine en gemakkelijke veranderingen kan aanbrengen. Vergeet niet dat het dan ook lekker gemakkelijk is om weer op te ruimen. Zoals in de eerste foto is de voordeur een leuk plek om te beginnen met versieren. Verzamel wat eieren, takken, veren en bladeren en laat het knutselen maar beginnen! easter bloempotten Bloempotten in de vorm van eieren! Super leuk en als het goed is hoef je niks weg te halen, maar kan je deze bloempotten op de vloer leggen. Heel vaak heb je met tijdelijke decoratie, dat je de staande decoratie moet weghalen zodat er ruimte vrijkomt voor de nieuwe decoratie. Deze bloempotten kan je op een kast plaatsen of zoals ik al aangaf staan ze op de grond ook prima. Dus met deze bloempotten er is no need om ruimte te maken. easter deco Deze laatste paas decoratie gaat wel wat meer ruimte innemen dan de bloempotten, maar zijn wel heel gemakkelijk om voor elkaar te krijgen. Wat je nodig hebt zijn zes wijnglazen, witte linnen, touw en zes prachtige tulpen et violà! Door de mooie tulpen krijg je ook nog meer het lente gevoel in je huis. Deze kunnen heel leuk op een kast geplaatst worden in de woonkamer. Bij binnenkomst zal er geen twijfel zijn dat het zal opvallen. Fijne pasen!

Source: Alle foto’s via Pinterest

Wat heb jij nodig #voorjouwhuis? Laat het ons weten!

Instagram (@voorjouwhuis)
Pinterest (@voorjouwhuis)
Facebook (VoorJouwHuis)

Vloeren – Deuren – (Schuif)deurkasten

Je huis inrichten: waar moet je beginnen?

Je huis inrichten: waar moet je beginnen?

Je huis inrichten. Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht. Ik heb altijd bij mijn ouders gewoond, en ik heb nooit op mij zelf gewoond. Mijn oude kamer heeft nog steeds een baby roze behang, met van die schattige beertjes die honing eten. Ja, precies ik heb dezelfde behang gehad sinds ik tien was. En ook dezelfde binnendeuren en kasten. Ik had zelfs nog een oude tapijt met een print van een klein stadje waar je met je speelgoed autootjes overheen kon rijden. Ik heb er dus echt nooit over nagedacht. De interieur bij mijn ouders was bijna zelfsprekend, iets wat iedereen heeft, wat gewoon bij je huis hoort.

20

Ik woon nu samen met mijn vriend en wij zijn onlangs verhuisd. Het was een huur huis, en de plek was niet al te ideaal. Het behang, de kleuren, de gordijnen in het oude huis waren zó niet mijn smaak, dat het mij opeens opviel hoe ik mij ergerde aan het interieur. Ik wilde het graag veranderen, maar het was maar tijdelijk waar wij woonden. Dus ik heb nooit echt de moeite erin gestopt. Onze huidige plekje is vele malen kleiner dan onze vorige huis. Ik voel mij veel meer thuis op deze plek. En ik merk dat ik veel meer zin heb om ons huisje leuk in te richten. Er is hier ook veel meer ruimte voor eventuele schuifdeuren en inbouwkasten.

22

Wij zijn op dit moment druk aan het werk, maar als ik er de tijd en de ruimte voor heb, zou ik graag mijn huis willen inrichten. Mijn ouders hebben altijd laminaatvloeren gehad, dus het lijkt mij ook leuk om laminaatvloeren te plaatsen. Maar waar moet ik beginnen? Een vriendin vertelde laatst dat het een goed idee is om eerst te beginnen met één kamer en vervolgens vanuit deze kamer de rest van je huis in te richten. Een super goed idee toch? Anders raak je overweldigend van hoe alles met elkaar moet matchen enzovoort. Oké, ik ga nu mijn wensen en dromen vertellen. Ik weet nog niet hoe en wanneer ik het ga doen.

21

Daar gaatie dan. Ik denk dat ik wil beginnen met onze slaapkamer. Ik denk dat ik en mijn vriend ongeveer dezelfde smaak hebben qua interieur. Wij houden allebei niet van kleine frutsels en losse dingetjes, maar van strak, maar tegelijkertijd ook knus. Eigenlijk een beetje twee tegenpolen: knus en strak…. Ik houd van neutrale kleuren. Ik houd niet van felle kleuren zoals rood en geel. Ik wil gebruik maken van antieke houten tafels en nachtkastjes en alles zo neutraal mogelijk. Dus veel gebruik van wit. Ik houd ook niet van te donkere kleuren, dus ik wil geen zwarte kleuren in mijn slaapkamer. En voor de rest heel simpel. In mijn droom slaapkamer zou ik graag een hangmat of een kleine schommel willen… in ieder geval iets unieks en grappigs dat bij onze karakters horen.

23

Denk jij ook wel eens om jouw kamer of huis opnieuw in te richten?

Source: Martin Solyst for Femina, en via vintageinteriordesign.tumblr.com

Wat heb jij nodig #voorjouwhuis? Laat het ons weten!

Instagram (@voorjouwhuis)
Pinterest (@voorjouwhuis)
Facebook (VoorJouwHuis)

VloerenDeuren(Schuif)deurkasten

Interieur hotspots

Wat zijn de nieuwste home trends?

Er zijn ontzettend veel hotspots te vinden waar je de mooiste interieur komt te zien. De muren, het gebruik van materiaal en het algehele plaatje klopt. Voorbeelden hiervan zijn concept stores zoals Sukha Amsterdam. Sukha Studios heeft niet alleen een sterke visie, maar deze wordt ook heel mooi doorgetrokken naar hun eigen winkel in Amsterdam. Als je de winkel bezoekt, krijg je een gevoel van rust en ben je nieuwsgierig naar alle leuke items die zij verkopen. De manier waarop zij hun winkel hebben ingericht is een geniale voorbeeld van de perfecte interieur styling.

FvF-Apartment-Ailine-9542-1600x1066FvF-Apartment-Ailine-9504-1600x1066

Wanneer je een winkel of een huis binnen loopt, krijg je gelijk een bepaalde gevoel. Je interieur bepaalt je uitstraling en de manier waarop bezoekers zullen reageren. Je kan warme kleuren gebruiken, zodat mensen zich gelijk thuis voelen. Maar je kunt ook strakke en minimalistische meubels neerzetten, waardoor je weer een totaal andere doelgroep trekt.

Freunde-von-Freunden-Apartment-Freunde-von-Freunden-Apartment-7755

Een nieuw concept dat vrij populair is in de interieur en home wereld, is het creëren van een hippe interieur op een nog betere locatie. Hiermee worden er concepten bedoeld zoals het warenhuis Hutspot en The Loft van The Playing Circle. Hutspot is een klein warenhuis die hun interieur danken aan de de soort producten die zij verkopen. Zij werken samen met een lokale en hippe merken die op een bepaalde manier worden neergezet in de winkel. Alles wat je ziet, waar je op zit, tot wat er op de muur hangt is te koop. In plaats van rijen met saaie kasten en produten op chaotische tafels te zetten, heeft ook The Playing Circle een perfect idee uitgevoerd. Het inrichten van een droom appartement waar iedereen wel zou willen wonen. Ook zij hebben samenwerkingen met creatieven en ook alles is te koop. Het verschil is dat Hutspot een permanente warenhuis is, terwijl The Loft Amsterdam een tijdelijke appartement / project is. Elke jaar komen zij weer met iets dat rechtstreeks uit een tijdschrift komt.

medium_ED_Apartment_page_living_room_chairmedium_ED_Apartment_page_wall_photographs

Daarnaast heb je ook ‘The Apartment’ van The Line. Ook hier is alles te koop wat je ziet. Midden in New York in de coolste shopping area, vind je dit mooi appartement. Daarnaast zijn er kamers beschikbaar om te huren voor workshops, meetings en events. Als je up to date bent met de laatste nieuwtjes weet je ook dat de populaire website Freunde von Freunden ‘The FvF Apartment’ hebben gestart. Naast hun inspiratievolle blog en website komen creatievelingen bij elkaar in ‘The FvF Apartment’. Ook hier kun je kamers en ruimtes inhuren voor verschillende gelegenheden.

medium_ED_Apartment_page_bedroom_chair

Alle winkels en appartementen zijn ingericht op een manier dat je je gelijk thuis voelt. Je krijgt inspiratie voor je werk, omdat je omgeving jouw inspireert.

Source: alle foto’s van Freunde von Freunden en The Apartment by The Line

Wat heb jij nodig #voorjouwhuis? Laat het ons weten!

Instagram (@voorjouwhuis)
Pinterest (@voorjouwhuis)
Facebook (VoorJouwHuis)

VloerenDeuren(Schuif)deurkasten